SURFACE Campus 2018

Graag nodigen wij u uit voor een bezoek aan de SURFACE Campus welke van 13 t/m 15 november a.s. plaatsvindt in de Brabanthallen in ‘s-Hertogenbosch, waar u kennis kunt maken met de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van “Oppervlaktetechniek”.

U vindt ons in hal 7, stand D15.

Registreer u hier voor een gratis bezoek aan de beurs!

<
Op deze SURFACE zullen wij een compacte hangbaan werpstraalmachine (Capsor) van Rump en een injectiestraalcabine met satellieten draaitafel van AUER tentoonstellen op basis van een ST 1000 DPS machine.

De basis van deze compacte hangbaanstraalmachine (werpstraler) zijn bestaande technieken welke zich reeds velen jaren bewezen hebben maar nu dus in een compacte uitvoering. Zo is de straalkamer, zoals bij elke installatie van RUMP, volledig opgebouwd uit mangaanstaal en is de deur voorzien van speciaal slijtvast rubber. De te behandelen productdiameter bedraagt max. 800 mm bij een aanhanghoogte van 1200 mm. Het hangbaansysteem is standaard voorzien van een vrij hangend Y-hangbaansysteem zodat het be- en ontladen snel kan verlopen en daarnaast van een rotatie-oscillatie inrichting zodat een optimale werkstukbehandeling gewaarborgd is. De machine is voorzien van een tweetal turbines met een vermogen van 5,5 of 7,5 kW zodat ook bij complexere werkstukken een korte straaltijd te bereiken is. Ook de filter is ge├»ntegreerd in de machine zodat het benodigde vloeroppervlak slechts 3 x 4 meter is. Dit in combinatie met de geringe hoogte van de machine (max. 3900 mm hoog) zorgt ervoor dat de machine veelal probleemloos op te stellen is. De machine kan in veel industrie├źn ingezet worden en is met name ontwikkeld om die klanten te bedienen die tot op heden de stap naar het automatisch stralen te groot vonden.


De Auer ST 1000 DPS is een zeer multifunctionele injectiestraalcabine welke naast de satellieten draaitafel als alternatief ook voorzien kan worden van een draaikorf voor het aanstralen van kleinere massadelen.
Daarnaast kan het volledige draaisysteem verwijderd worden zodat de cabine als een normale handstraalcabine benut kan worden.
De firma AUER is reeds sinds 1946 gespecialiseerd in de bouw van op perslucht werkende straalcabines. Zo biedt men een uitgebreid programma aan standaard cabines en daarnaast worden er veel klant specifieke straalcabines gebouwd. Dit kunnen manuele straalcabines zijn maar in zeer veel gevallen gaat het hierbij om volledig geautomatiseerde oplossingen met eventueel een automatische be- en ontlading middels een robot. Afhankelijk van de toepassing biedt men verschillende straalsystemen zoals: injectie- en drukstralen, natstralen, het minder bekende gravitatiestralen wat zich qua intensiteit tussen het injectie- en drukstralen in bevind en daarnaast biedt men ook het CO2-stralen aan als oplossing.

Ook zullen wij een Loewer SwingGrinder en NS ML100 demonstreren. Voor het ontbramen en afronden van lasergesneden of gestanste platen waren er tot dusver twee mogelijkheden: de tijdsintensieve mogelijkheid met handwerktuigen of het gebruik van duurdere doorloopmachines. De SwingGrinder sluit het gat tussen deze twee. De bewerking is 3-4 keer sneller en eenvoudiger dan met de hand. De SwingGrinder heeft standaard een Soft Disc waarmee de braam weggeschuurd wordt en een Medium Disc waarmee de kanten worden afgerond. Tegenover doorloopmachines is de SwingGrinder gunstiger in aanschaf en bedrijfskosten.
De ML100 is de perfecte keuze voor het schuren van ronde en ovale buizen. De planetaire aandrijving garandeert de beste prestatie voor gebogen ronde buizen. De optionele automatische invoer verhoogt de productie en kwaliteit bij rechte buizen.

De nadruk ligt tijdens deze SURFACE op straaltechniek, maar voor al uw vragen op het gebied van schuren, polijsten, ontbramen en richten bent u ook van harte welkom!
U vindt ons in hal 7, stand D15!

Registreer u hier voor een gratis bezoek aan de beurs!


← Terug naar het nieuwsoverzicht