Ontbraam- en afschuinmachines

Op de komende beurs „Schweißen und Schneiden“, welke van 25 t/m 29 september a.s. plaatsvindt, zullen onze leveranciers Loewer en Kuhlmeyer hun nieuwste ontbraam- en afschuinmachines presenteren.

Zo zal de firma Jakob Loewer GmbH met name aandacht schenken aan de onlangs geïntroduceerde TwinMaster TbD-600 ontbraammachine. Deze 600 mm brede machine is met name ontwikkeld voor het ontbramen van autogeen- en plasmasnijdelen maar kan vanzelfsprekend ook ingezet worden voor lasersnijdelen.

Zo is deze ontbraammachine voorzien van een speciale flexibele wals om goed om te kunnen gaan met plaattoleranties en daarnaast is de machine voorzien van een speciale tolerantiecompensatie zodat kromtrekking van de plaat tot 6 mm opgevangen kan worden. Deze machine is speciaal ontwikkeld om tegemoet te komen aan de eisen van veel staalbouwbedrijven welke normaliter geringere hoeveelheden en overwegend kleinere werkstukken willen ontbramen. Om de bewerking van deze kleine delen te vereenvoudigen is de gehele machine voorzien van een magneetbaan zodat werkstukken tot het formaat creditkaart probleemloos perfect ontbraamd en afgerond kunnen worden middels de nageschakelde lamellendisc. Naast de TwinMaster machine wordt ook de DiscMaster 4TD en SwingGrinder ontbraammachine gedemonstreerd.
U vindt Loewer in hal 13, standnr. 13A22.

De firma Kuhlmeyer Maschinenbau GmbH richt zich tijdens de beurs met name op het thema lasnaadvoorbereiding (afschuinen middels een schuuraggregaat) waarmee men de laatste jaren zeer veel succes heeft geboekt. Men zal zowel de kleinere FasenFix tonen welke leverbaar is met een tafellengte van 1.500 of 3.000 mm als de meer uitgebreide UKF machine welke zelfs leverbaar is tot een lengte van 18.000 mm. De nieuwste UKF is o.a. voorzien van krachtigere motoren zodat de procestijden nog verder geminimaliseerd kunnen worden. Zo is, afhankelijk van de materiaal kwaliteit, een afnamecapaciteit van 160 cm³/min mogelijk, waardoor de plaatdelen met een snelheid van 0,5 tot 5 m/min bewerkt kunnen worden. Op de UKF kunnen plaatdelen tot een dikte van 100 mm bewerkt worden. De in te stellen hoek voor de materiaalafname kan ingesteld worden tussen +88º en -45º. Het aanbrengen van bijvoorbeeld een X-naad (+45º en -45º) kan zodoende geheel automatisch worden uitgevoerd. Naast de afschuinmachines zal Kuhlmeyer ook de nieuwste DBS langbandschuurmachine als instapmodel tentoonstellen.
U vindt Kuhlmeyer in hal 11, standnr. 11B50.

De Schweißen und Schneiden wordt normaliter in Essen gehouden maar vanwege een verbouwing vindt de beurs nu voor één keer in Düsseldorf plaats. Graag zien wij u tegemoet op de stand van de firma Kuhlmeyer en Loewer.

De koffie staat klaar!


← Terug naar het nieuwsoverzicht