Occasions

ERNST BREEDBAND ONTBRAAMMACHINE

Type ERNST Pluto, bouwjaar 2009. De ideale compacte ontbraammachine voor het ontbramen van brand- en plasmasnijdelen. De machine is voorzien van een bijpassende filter en heeft een magneetbaan over de gehele breedte (600 mm) van de machine voor het bewerken van kleine staaldelen. De machine is technisch in een goede staat en heeft slechts 483 bedrijfsuren op de teller staan.

DRUKSTRAALCABINE – TYPE VENTI-COMPACT 1000

Gebruikte drukstraalcabine uit 2011 van het fabricaat Straaltechniek. Werkbreedte is 1000 mm. Luchtverbruik bij 6 bar is ca. 3.600 liter/min. Deze drukstraler is op dit moment nog aangesloten zodat deze werkend bezichtigd kan worden.

Kuhlmeyer fase schuurmachine / afschuinmachine

Type Kuhlmeyer UKF-3.0-3000
Max. plaatlengte: onbeperkt wegens doorvoer mogelijkheid
Schuuraggregaat kan fasen schuren van +88 graden naar -45 graden
Plaatdikte van 3 tot 100 mm
De machine heeft slechts ca. 200 draaiuren en is daarmee zo goed als nieuw. De machine heeft de meest uitgebreide besturing zodat K-naden volledig automatisch geschuurd kunnen worden.
Verder is de machine voorzien van een bijbehorende afzuiging.

RUMP MULDENBAND WERPSTRAALMACHINE (VERKOCHT!!!)

Op dit moment kunnen wij een RUMP Muldenband werpstraalmachine aanbieden welke eind 2016 gebouwd is en slechts 20 straaluren heeft. De machine is dus zo goed als nieuw! Dit type machine wordt ook wel trommelband werpstraler genoemd. De exacte benaming is Cubesta 200. Deze machine kenmerkt zich door een zeer compacte bouwwijze met een geïntegreerde filter aan de achterzijde van de machine. Daarnaast is de turbine voorzien van een toerental regeling voor een lagere afwerpsnelheid en de straalmachine is tevens voorzien van een secundair filter zodat de vrijkomende lucht vanaf het hoofdfilter gewoon in de bedrijfshal uitgeblazen kan worden. Afmeting trommel: rond 900 x 850 mm breedte. Maximaal chargegewicht: 400 kg. De machine is voorzien van een 7,5 kW R320 werpwiel. Deze machine is direct beschikbaar.

ERNST NEPTUN EB-1500 ontbraammachine (verkocht!!!)

Natwerkende ontbraammachine. De machine is voorzien van de unieke slijpwals van ERNST om de plaatdelen te ontbramen. Daarnaast heeft deze ontbraammachine een tweetal tegengesteld draaiende scotchbrite borstels welke zorgen voor een afronding van de kanten en tevens het plaatwerk voorzien van een mooie finishing. Het bouwjaar van deze machine is oktober 2011 en geschikt voor plaatdelen van met een dikte van 1 tot 100 mm tot een maximale breedte van 1500 mm. Verder is de machine voorzien van een magneetbaan en een vacuümtransport.

Q-Fin TopGrinder ontbraammachine (verkocht!!!)

De ideale machine voor het ontbramen en afronden van kleinere plaatdelen. Deze machine is van het bouwjaar 2019 en is weinig gebruikt en daardoor nog in een zeer goede staat.
Deze Q-Fin TopGrinder is zowel voorzien van een vacuüm-systeem alsmede elektromagneten.
Afmetingen: 1435 x 1100 x 1510 mm (L x B x H).

KOHLER Peak Performer richtmachine type 50P.1300 (verkocht!!!)

Demo-machine uit 2019 met slechts ca. 50 draaiuren.
Geschikt voor het richten van plaatdelen vanaf 0,6 tot 16 mm.
Maximale plaatbreedte is 1300 mm.
Door de servo-mechanische spleetregeling is deze richtmachine de optimale richtmachine voor het richten van gecompliceerde plaatdelen.
Machine is uitgerust met een snelwisselinrichting waardoor de cassette met richtwalsen en steunwalsen automatisch uit de machine gevoerd wordt waardoor deze
eenvoudig en snel gereinigd kunnen worden.

NS DM1100-DC demo-ontbraammachine (verkocht!!!)

Deze demo-ontbraammachine voor het ontbramen en afronden van snijdelen heeft slechts ca. één draaiuur.
De machine is geschikt voor een productbreedte van 1100 mm en een maximale hoogte van 120 mm en is voorzien van een 500 mm brede magneetbaan zodat kleine staaldelen zich ook eenvoudig laten bewerken.
Vanwege de unieke slijpwals is de machine naast de bewerking van lasersnijdelen ook uitermate geschikt voor de bewerking van autogeen- en plasma-snijdelen.

RUMP CAPSOR® 15 eco Hangbaanstraalmachine (verkocht!!!)

Deze machine is van bouwjaar 2019 en heeft slechts ca. 40 straaluren.
Max. Productafmeting ∅ 1500mm x 1600 mm (hoogte)
Max. Belasting 2x 400 kg
Voorzien van 2 turbines met elk 11 kW. Verder is de machine uitgerust met een natfilter, zodat ook explosie-gevaarlijke materialen zoals bijvoorbeeld aluminium producten met deze werpstraalmachine gestraald kunnen worden. Verder zijn de turbines voorzien van een traploze toerenregeling en is de machine voorzien van een navulbunker waarmee het makkelijker is om de bedrijfsmix van het straalmiddel constant te houden.

+GF+ richtmachine, type TRM 30/750 (VERKOCHT!!!)

Deze richtmachine is van bouwjaar 1988 en bevindt zich technisch in een goede staat. De machine is werkend te bezichtigen. Werkbreedte = 750 mm, plaatdikte = van 0,3 tot 7,0 mm (e.e.a. conform richtdiagram). Aantal richtwalsen: 19 stuks, diameter: 30 mm.

CM draaitafel werpstraalmachine (verkocht!!!)

CM draaitafel werpstraalmachine, type CM1000. Deze machine is van bouwjaar 1986 en kan op dit moment nog werkend bezichtigd worden.
Het totale aansluitvermogen bedraagt slechts 5,27 kW.

RUMP hangbaanstraalmachine (verkocht!!!)

RUMP hangbaanstraalmachine type 13 E/0, bouwjaar 1983. Deze machine is voorzien van 2 werpwielen met elk 5,5 kW. De te stralen productafmeting bedraagt Ø800 x H=1200 mm. Uitgerust met een Y-hangbaan waaraan aan elke hanger 400 kg gehangen kan worden. Verder voorzien van een natfilter. De machine is op dit moment gedemonteerd en direct beschikbaar. Deze straalmachine is tot op het moment van demontage altijd in werking geweest.

Kuhlmeyer langbandschuurmachine, type EBSC (verkocht!!!)

Deze langbandschuurmachine hebben wij in 2017 geleverd en verkeert in nieuwstaat. Tafelafmeting: 1500 x 500 mm, bandafmeting: 100 x 4745 mm, bandsnelheid regelbaar van 4 tot 25 m/s. Machine is voorzien van een snelwisselinrichting, zodat er naar keuze gewerkt kan worden met een contactrol of vlak drukstuk.

Ulmatec natfilter – 11 kW (verkocht!!!)

Ulmatec natfilter type NAS 7800-3 / 11 MD. Het natfilter is van bouwjaar 2018 en zodoende nog in een zéér goede staat. Het filter is opgebouwd conform ATEX zone 2 / 22 zodat deze natfilter ook geschikt is om aluminium stof af te zuigen. Voorzien van een 11 kW motor, afzuigvolume ca. 7.800 m3/h.

Kuhlmeyer langbandschuurmachine (verkocht!!!)

Type ZBS-3 (4 meter tafel) uit 1999. Deze langebandschuurmachine is door ons geheel gereviseerd en zodoende in een goede staat. De machine is voorzien van een handling-unit en is verder uitgerust met een extra grote tafel welke voorzien is van zuignappen. Bij de leveromvang behoort tevens een passende natfilter welke voorzien is van een nieuwe druppelafscheider.

Muldenband werpstraler TurboTechnica (verkocht!!!)

Muldenband werpstraalmachine van het fabrikaat TurboTechnica. Een dergelijk type machine wordt ook wel trommelband werpstraler genoemd. Machine is van het bouwjaar 1997 en technisch in een goede staat. Afmeting trommel: rond 850 x 1.000 mm breedte. De machine is voorzien van een 7,5 kW Rutten werpstraler. Deze machine is direct beschikbaar.

Kuhlmeyer fase schuurmachine / afschuinmachine (verkocht!!!)

Type Kuhlmeyer UKF-2.0-6.500
Bouwjaar: 2009
Max. plaatlengte = 6.500 mm
Schuuraggregaat kan fasen schuren van +88 graden naar -45 graden.
Motor schuuraggregaat = 15 kW
Plaatdikte van 3 tot 100 mm.
De machine wordt geleverd met een 8-tal steunbokken en de bijbehorende filterunit.
De machine heeft slechts 2.713 bedrijfsuren. De machine heeft een paar kleine gebruikssporen maar is algemeen in een zeer goede staat. De machine is voorzien van de meest uitgebreide besturing zodat bijvoorbeeld K-naden volledig automatisch geschuurd kunnen worden. Er kunnen 24 bewerkingsstappen aan elkaar gekoppeld worden.

RUMP HANGBAAN STRAALMACHINE (verkocht!!!)

Rump omloop hangbaanstraalmachine, type 13 U/II, bouwjr. 1993. Machine is voorzien van 3 werpwielen met elk een vermogen van 11 kW.
De machine is op dit moment gedemonteerd en direct beschikbaar. De machine is tot het moment van demontage altijd in werking geweest.
Te stralen productafmeting bedraagt: rond 1500 mm x 1800 mm hoogte.

Gebruikte hangbaan werpstraalmachine type HB 16/16 W (verkocht!!!)

Deze straalmachine is voorzien van een enveloppen filter en een secundairfilter zodat de lucht teruggevoerd kan worden in de bedrijfshal.
Voorzien van een Y-hangbaansysteem waar aan elke hanger 400 kg gehangen kan worden.
De machine is voorzien van 2 werpstralers met elk 11 kW aan motorvermogen.
Te stralen productafmeting bedraagt: rond 1600 mm x 1600 mm hoogte.
Proefstralen op deze straalmachine is in overleg mogelijk.

NS Máquinas buizenschuurmachine (verkocht!!!)

Type ML100. De ideale machine voor het schuren van ovale, ronde, rechte en gebogen buizen. Deze machine is uitgevoerd met een automatische doorvoer en traploze frequentiegeregelde snelheid van de schuurbanden. Dit betreft een beursmachine welke direct uit voorraad leverbaar is.

NS Máquinas ontbraammachine (verkocht!!!)

1100 mm brede ontbraammachine van NS Máquinas, type DM1100C, ten behoeve van het effectief ontbramen en verronden van stans-, laser- en watersnijdelen. Dit is een nieuwe machine welke uit voorraad te leveren is.

Kuhlmeyer afschuinmachine, type FasenFix 4.1 (verkocht!!!)

Demo fase schuurmachine t.b.v. lasnaadvoorbereiding. Bjr. 2013. Deze machine verkeert in nieuwstaat. Te bewerken plaatdikte van 3 tot 80 mm. Bewerkingshoek van 0 tot 60 graden. Minimale afmeting 100×100 mm. Lengte onbegrensd.

Lindhorst ontbraamtrommel (verkocht!!!)

Type LIMA 600L uit 2009. Ontbraamtrommel voor het ontbramen van grotere hoeveelheden zaag-, brand- en/of plasmasnijdelen tegen zeer lage operationele kosten. Voorzien van een geluidsomkasting en afzuiging van de ontbraamtrommel. Machine is in een zeer goede staat.

ERNST breedband ontbraammachine (verkocht!!!)

Type EG3M-II-1400 uit 2006. De ideale machine voor het ontbramen van brand- en plasmasnijdelen. Volledig gereviseerd en voorzien van magneetbaan voor kleine delen.